Quantcast
Channel: Creatief kinderwerk
Viewing all 218 articles
Browse latest View live

310. Een nieuw idee rondom de Airzooka

$
0
0

Airzooka-original-blauw-3Naar aanleiding van een filmpje op je site, heb ik bij een ‘ speelgoed outlet webwinkel’  een Airzooka (voor 7 euro) aangeschaft.

Wat een ontzettend leuk ding is dat.

We hebben hem gebruikt in een gesprek met een jongen van onze zondagsschool. Hij mocht voor alle dingen die hij moeilijk vindt, een rode sticker op een plastic bekertje plakken. Daarna mocht hij die bekertjes opstapelen tot een toren/muurtje. Als je veel moeilijke dingen in je leven tegenkomt, kan het voelen als een berg/als een muur. Maar de Here God houdt van je en wil je helpen om die moeilijkheden/die berg te overwinnen. Een heel serieus gesprek. En daarna lekker die muur van bekertjes omschieten met de airzooka. En opnieuw opstapelen en weer omschieten…..

Je kunt zelf een (airzooka/luchtkanon) maken van een kartonnen doos: alle naden dichtplakken met ducktape, aan 1 kant een cirkel uitsnijden (10-15 cm doorsnee) en dan tegelijk hard op 2 zijkanten slaan. Het is het handigst als je het luchtkanon op een tafel oid legt. Want het ding horizontaal houden en dan tegelijk op 2 zijkanten slaan is wat lastig. 


311. Vertel met een zwaard het verhaal van Paulus

$
0
0

Wooden_SwordEen idee/tip: als ik het verhaal van het leven van Paulus vertel, gebruik ik een houten kinder-/ridderzwaard. Ooit gekocht bij een bezoek aan een kasteel, maar is ook zelf te maken.

Door het zwaard tijdens het verhaal steeds op een andere manier vast te houden, gebruik je het als zwaard (Paulus vervolgt de gemeente), als blindenstok (Paulus wordt blind op weg naar Damascus) en als kruis (Paulus is volgeling van Jezus geworden en gaat van Hem getuigen). 

312. De televisiekok en het verhaal over Sadrach, Mesach en Abednego

$
0
0

Dit is een leuke manier om het verhaal over Sadrach, Mesach en Abednego, de vrienden van Daniel in de brandende oven te vertellen.

KokJe begint als soort televisie kookprogramma met groente, fruit en water.  Je doet alsof je televisiekok bent en lekkere recepten klaarmaakt van groente/fruit. Als drankje beveel je water aan. Als overgang naar het verhaal maak je van een appel 2 kroontjes: boor met een appelboor het klokhuis uit en snij de appel aan de zijkant zigzaggend door (het mes gaat hierbij steeds alleen door de eerste helft van de appel). Zorg ervoor dat je als je de hele appel rond bent gegaan, eindigt waar je bent begonnen. Vervolgens kun je de bovenste en onderste helft van de appel ‘ uit elkaar trekken’  tot 2 kroontjes. (Zie tekening hieronder)

AppelDit doet denken aan een koning, koning Nebukadnessar….. De drie vrienden, die aan het hof van de koning moesten dienen,  wilden de wetten van God niet overtreden en wilden geen dingen eten die God verboden had. Daarom aten ze alleen groente/fruit en dronken ze alleen water. Ze wilden alleen God dienen en niet knielen voor het beeld van de koning. En God beschermde ze, zelfs toen de koning hierom boos op ze werd en ze in een brandende oven liet gooien. Hun haren waren zelfs niet geschroeid, hun kleren roken zelfs niet naar vuur.

Je kunt ook vantevoren plakjes komkommer en wortel snijden en die uitdelen, of, als de groep kinderen niet zo groot is, voor alle kinderen een kroontjesappel maken. Raar, maar een kroontjesappel blijkt lekkerder te zijn dan een gewone appel. 

313. Ballonnen van vergeving

$
0
0

Fun_balloons
Je hebt drie ballonnen nodig, waarvan er twee gelijk moeten zijn. Van de twee gelijke ballonnen rol je een beetje op en stop je in de andere. Hierbij moeten de opblaasstukjes precies op elkaar vallen en moet het puntje van de buitenste ballon leeg blijven.  

Blaas de 3e ballon op: wij lijken op ballonnen. De Here God wil ons graag helpen door Zijn Heilige Geest. Zijn Heilige Geest wil graag in ons komen. Als je een ballon niet opblaast, heb je er niet zoveel aan. Pas als je hem opblaast, is hij mooi. We mogen door de Heilige Geest ook ‘ mooie mensen’  zijn die de Here God mogen dienen. Leg een knoopje in deze ballon. (De ballon leeg laten lopen past niet zo goed in het verhaal.)

Maar als wij zonden doen, doen we de Here God verdriet. Dan maken we eigenlijk iets kapot en kan de Heilige Geest ons niet meer goed helpen.

Knip nu bij  de ‘ dubbele ballon’  een stuk van de buitenste ballon af. Zorg er hierbij voor dat je de binnenste ballon niet beschadigt en dat de kinderen niet zien dat het een dubbele ballon is. Hou je hand goed om het opblaasstukje.

Maar als wij de Here God vertellen dat het ons spijt dat we iets verkeerd hebben gedaan en we vergeving vragen, wil Hij je vergeven. (De Here Jezus is voor onze zonden gestorven). Hij maakt alles weer ‘ heel’ .

Hou je hand om het opblaasstukje van de dubbele ballon en blaas de binnenste ballon op. De binnenste ballon komt vol lucht en de buitenste ballon ‘verdwijnt’  in je hand.  

Je kunt er hier een filmpje van zien.  

314. Blaas een ballon op met azijn en zuiveringszout

$
0
0

Creatief kinderwerk 1De volgende objectles kan je bij verschillende Bijbelverhalen gebruiken. Je kunt hem inzetten bij het thema ‘wonderen’, ‘vertrouw op God’ of zelfs bij ‘zelfvertrouwen en zelfbeeld’ -iedereen heeft dingen waar wij goed zijn, waarin onze talenten liggen. Soms weet niemand anders, behalve God en jij dat deze talenten er zijn. Maar als je deze talenten gaat gebruiken, kan God je helpen om dingen te doen die je niet van te voren had verwacht.

Neem van te voren een ballon en vul deze met een theelepel zuiveringszout. Zolang de kinderen de ballon niet aanraken, lijkt het net of de ballon leeg is. Nu giet je azijn in een fles en maak je de ballon goed om de hals van de fles vast, zonder dat het zuiveringszout in het azijn valt.

Je vertelt de kinderen dat het onmogelijk lijkt om de ballon met de vloeistof in de fles op te blazen. Alleen de gedachte dat je een ballon kan opblazen met een waterachtige vloeistof in een fles is al bizar.

Creatief kinderwerk 2Maar ...

Op dit punt trek je de ballon omhoog en laat je het zuiveringszout in de fles vallen.  Je legt uit dat, hoewel niemand anders dit kon zien, jij wist dat er iets in de ballon verborgen zat die het klusje kon klaren. Laat de kinderen zien hoe de ballon wordt opgeblazen!

Praat na afloop met de kinderen over hoe God iedereen speciale gaven en talenten geeft en dat soms niemand anders behalve jij en God weten dat ze er zijn. Als je die speciale gaven gaat gebruiken, kan God je helpen om dingen te doen waarvan je nu nog niet hadden kunnen dromen.

Vertel iets over je eigen leven – over hoe God jouw talenten heeft gebruikt om iets moois te bewerkstelligen. 

Met toestemming overgenomen van  en haar site Flame Creatieve Kids.

315. Glimmende munten en de doop van Jezus

$
0
0

Kinderwerk 1Als deel van onze ontdekkingsreis in het leven van Jezus hebben we deze week het verhaal over de doop van Jezus verteld. De kinderen kregen als verwerking deze leuke huiswerkopdracht mee naar huis, waar oude munten, azijn en een beetje zout de hoofdrol in spelen…

 

Kinderwerk 2De doop is een teken van nieuw leven met God, waarbij we sorry zeggen voor de dingen die we verkeerd hebben gedaan.  

We leggen ons oude leven achter ons en beginnen met iets nieuws.

 

Kinderwerk 3Neem wat oude, vieze 2 en 5 eurocenten. Leg ze in een plastic doosje met wat azijn en twee theelepels zout. Plaats de deksel op het doosje en schud het doosje voor 30 – 60 seconden.

Open het doosje voorzichtig en giet het mengsel van azijn en zout weg. Spoel de munten af in het water.

Als het goed is, zien ze er nieuw en glimmend uit!

Kinderwerk 4Net zoals de munten een nieuwe, glimmende start krijgen, zo mogen we weten dat God ons een nieuwe start geeft als wij vergeving aan Hem vragen.

Misschien is er iets in jouw leven waarin je graag een nieuwe start wilt maken. Als je dit wilt, kun je dit aan God vragen. Neem een glimmende munt en leg deze de komende week op een plekje waar je het vaak zult zien. Dit helpt je er aan herinneren dat je met Gods hulp een nieuwe start mag maken. 

Met toestemming overgenomen van  en haar site Flame Creatieve Kids.

7 en 8 februari 2014 conferentie Rondom Het Kind

$
0
0
Knipsel
Putten – Op 7 en 8 februari 2014 wordt in De Pijler te Lelystad de conferentie Rondom Het Kind gehouden. Aan deze conferentie – die dé ontmoetingsplek is voor iedereen die betrokken is bij de (geloofs)opvoeding van kinderen – verlenen ruim dertig deskundige sprekers hun medewerking. Rondom Het Kind organiseert tweejaarlijks Nederlands grootste christelijke conferentie over geloofsopvoeding. “De beweging Rondom Het Kind wordt gevormd door allerlei verschillende organisaties – gericht op het kind – die de hele breedte van de kerkelijke kaart vertegenwoordigen. Vanuit die ervaring hebben we een programma samengesteld dat veel diversiteit biedt en aansluit op de behoeften van ouders, kinderwerkers, leerkrachten en kerkleiders. De workshops en seminars rusten toe aangaande geloofsopvoeding op basis van Bijbelse principes en dagen uit om het geloof op een aansprekende manier over te brengen op kinderen.”, aldus Marian Geeve, initiatiefneemster Rondom Het Kind. Het thema van deze editie luidt: ‘Uitpakken’. Bij geloofsopvoeding geef je een gigantisch geschenk door. Het geschenk bestaat uit onze kennis die we mogen overdragen en de daadwerkelijke relatie die God wil met ieder kind. Geloven valt samen met vertrouwen. Leren kan niet zonder (voor)leven. Hoe kun je dit geschenk, het evangelie, evenwichtig doorgeven? In hoeverre kan de verpakking, de beleving, verschillen zonder iets af te doen aan de goede boodschap? Jet Lucassen, projectleider Rondom Het Kind: “Het is ons doel om alle bezoekers toe te rusten, te bemoedigen en hen aan te moedigen om door te gaan! Het is onze wens dat ze door het programma, de ontmoetingen en het uitwisselen van ideeën en ervaringen met (hernieuwde) bewogenheid hun plek naast het kind in zullen nemen.” Voor wie de conferentie bezoekt met vijf of meer leden van één kerkelijke gemeente, geldt een korting op de toegangsprijs. Een uitgebreide lunch zit bij de prijs inbegrepen, evenals koffie en thee. In de buurt van ‘De Pijler’ zijn een aantal mooie locaties waar u met korting terecht kunt voor een overnachting. Aanmelden is noodzakelijk. Kijk voor meer informatie, de sprekers en het programma op www.rondomhetkind.info of volg Rondom Het Kind op Twitter (@rondomhetkind).

316. 'In vijfenveertig ideeën door het 'Onze Vader' gebed'

$
0
0

Onze VaderSindskort kan je hier op de site creatiefkinderwerk.nl  allerlei werkboeken vol ideeën (in pdf vorm) gratis downloaden. Je kunt deze werkboeken als een cadeautje beschouwen!

In het werkboek bij dit idee vind je vijfenveertig ideeën om met kinderen biddend, ontdekkend, lerend en met handen en voeten door het gebed ‘Onze Vader’ te gaan. Ik hoop dat deze ideeën mogen helpen om dit bekende gebed op een frisse manier levens te verrijken.

Download het werkboek 'In vijfenveertig ideeën door het 'Onze Vader' gebed'


317. De Barmhartige Samaritaan - een hedendaagse vertelling voor kinderen

$
0
0

Anke Kamman-van den Brink heeft onderstaande hedendaagse vertelling van de Barmhartige Sameritaan voor kinderen geschreven:

Download: Barmhartige Samaritaan, hedendaagse versie kinderen

Jorien wil graag buitenspelen. Maar haar moeder zegt: “Nu niet, het regent te hard”.
Flauw hoor. Máma wordt toch niet nat……

Jorien zucht eens diep. Ze verveelt zich zo.
Dan roept mama: “Ik ga boven op zolder die oude verhuisdozen uitpakken. Ga jij maar beneden spelen, boven loop je maar in de weg.”

Dan denkt Jorien:
“Ik mag niet naar buiten.
Ik mag niet naar boven.
Wat mag ik eigenlijk wél?
Ga ik alleen maar doen wat mág? Of ……………………
Eigenlijk hoeft ze niet lang na te denken.
Ze gaat doen wat NIET mag!
Ze trekt haar jas aan, en haar laarzen. Ze pakt haar paraplu. En daar gaat ze. Lekker naar buiten!

Ze heeft veel plezier.
Stampen in de passen.
Haar paraplu tegen de wind houden, zodat die hem niet over de kop blaast.
Ze loopt steeds verder.
Paraplu naar beneden……. hoofd naar beneden……….. en……. dan vált ze naar beneden!

Daar ligt ze, in de grote vijver te spartelen.
Hellup!!
Ze kan wel weer gaan staan, maar ze kan niet uit de vijver klimmen!

Daar komt een meisje aan: het is Amanda, uit groep 8. “Zou zij me helpen,” denkt Jorien. Maar Amanda begint hard te lachen en roept: “Wat zie jij er schattig uit, met dat kroos in je haren.” En ze loopt lachend door.

Daar komt de krantenjongen aan. Hij ziet Jorien en zegt: “Volgens mij ben je er al bijna weer uit. Grote meid, hoor. Ik kan je niet helpen, want dan worden mijn kranten nat. Sorry.”

Jorien begint te huilen. Ze wordt zo koud.
De tranen rollen over haar natte wangen en dan pléng het water in. Ze ziet de hele wereld door een watergordijn.

Dan hoort ze ineens een brommerige stem zeggen: “Vooruit, hou eens op met huilen en steek je armen omhoog. Ja! Kom op! Ik wil je wel helpen, maar ik wil geen nat pak oplopen. Hee! Hoor je me wel? Wil je daar blijven staan, of wil je er uit? Kom op met die handen!

Als Jorien omhoog kijkt ziet ze de overbuurman. Die brombeer. Die altijd boos wordt als de bal in zijn tuin komt.
Zou die willen helpen?
Ja, Jorien hoort het goed.
Hij zegt weer: “Steek je armen eens omhoog!”

En als ze dat doet, pakt de overbuurman haar handen vast. En zo kan hij Jorien uit het water trekken.
En dan tilt hij haar zomaar op, ondanks dat hij daardoor toch een nat pak krijgt, en brengt haar naar huis.

 Anke Kamman-van den Brink (2008)

 

318. Twintig creatieve ideeën 'De gemeente als kudde & Jezus als de Goede Herder'

$
0
0

Goede HerderOver de afgelopen maanden hebben we binnen onze missionaire wijkgemeente naar het thema 'de gemeente als kudde' en 'Jezus als Goede Herder' gekeken. Om hier binnen de diensten en binnen het kinderwerk goed vorm aan te kunnen geven, hebben we twintig nieuwe ideeën bedacht. We bieden je deze ideeën graag aan in de vorm van een werkboek. 

Download het werkboek 'Twintig creatieve ideeën 'De gemeente als kudde & Jezus als de Goede Herder'

319. De Barmhartige Samaritaan - een hedendaagse vertelling voor jongeren

$
0
0

Anke Kamman-van den Brink heeft onderstaande hedendaagse vertelling van de Barmhartige Sameritaan voor jongeren geschreven:

Download: Barmhartige Samaritaan, hedendaagse versie jeugd

Daar rijd je, op je fiets het laatste stukje naar huis…. je komt van Emmen en je bent blij dat je eindelijk bijna thuis bent. Je had tot 4 uur school. Veel te lang, zo’n dag. Nou moet je bijna in je eentje naar huis fietsen. Nou ja, tot Noord-Sleen waren er nog een paar anderen, maar het laatste stuk fietste je alleen.

Niet dat je bang bent, hoor, maar zo nu en dan kijk je wel achterom. En je fietst nog een beetje harder door. Gelukkig de wind in de rug, dat schiet tenminste op. Toch goed dat je weet dat die ene grote jongen vandaag niet naar school ging. Tenminste, hij reed vanochtend niet in de groep en dat doet ie normaal gesproken wel op een woensdag.

Dat is toch wel zo’n engerd. De ene keer aardige praatjes, maar hij probeert je wel altijd voor gek te zetten. En de andere keer drukt en duwt hij iedereen die een beetje te dicht bij hem fietst.

En dat je steeds achterom kijkt, dat is heus niet omdat je bang bent dat hij er toch aan komt……

Net in Zweeloo moet je van het fietspad af en rijd je op de gewone weg verder. Het wordt al wat donker. Er komt achter je een grote trekker aan, met een wagen. Uitkijken dus. Maar, de trekker moet uitwijken voor een tegenligger, en voor je het weet lig je met fiets en al in de berm. Balen! En een pijn in je enkel!! Niet gewoon meer. Door de duizeligheid blijf je maar even stil liggen.
De trekker rijdt door, de bestuurder heeft je val waarschijnlijk helemaal niet gemerkt. Je fiets lijkt er ook niet al te best aan toe.
Je blijft liggen, in de hoop dat er iemand komt om je te helpen….

Opeens hoor je een auto. Je kijkt… zou de bestuurder je zien?
O nee, ze zit te telefoneren. Ze heeft het veel te druk om op de kant van de weg te letten en rijdt door…..

Dan komt er iemand aan met wel drie honden aan de lijn. De man ziet je liggen, maar roept: “Lig je lekker? Ik kom maar niet te dichtbij, want mijn honden zijn niet te vertrouwen…”
Wat een rotsmoes!

Dan hoor je het geluid van een piepende fiets. Geen licht, terwijl het nou toch wel goed donker is.
De fiets stopt met knarsende remmen en een stem vraag: “Joh, wat is er met jou? Kom maar op, ik zal je helpen.”
O, help! Dat is die engerd, die pestkop!

 Maar als ik geholpen wil worden, moet ik toch wat doen.
Aarzelend steek ik mijn hand uit om me te laten optrekken.

Ik mag achterop die rammelkast van een fiets zitten en hij rijdt me naar huis, met de kapotte fiets ook nog aan de hand.

Anke Kamman-van den Brink (2004)

 

320. Bidden met stenen

$
0
0

Dit is een eenvoudig gebedsidee dat je met kinderen kunt gebruiken. Bij Ikea koop je een zak grote stenen met een permanente stift schrijf je de namen van alle kinderen (inclusief leiders) op de stenen.

Prayerstones

Kinderen mogen een willekeurige steen pakken, deze vasthouden en vragen of God die persoon wil zegenen. Ze kunnen de stenen in de vorm van een kruis leggen. Ze kunnen de stenen op een bijbeltekst op een A4 leggen, zoals bijvoorbeeld 1 Petrus 5: 7 “Geef al je zorgen aan Hem, want Hij zorgt voor je” Ze mogen natuurlijk ook hardop voor deze persoon bidden. 

Met toestemming overgenomen van  en haar site Flame Creatieve Kids.

321. Het verloren schaap

$
0
0

 Lucas 15: 1-7
lammetje
Nodig: Strook wit karton (4,5 x 21 cm), stukje wit karton (voor oortjes), wattenbolletjes, satijnen strikje, lijm, schaar, zwarte stift. 

Werkwijze:
 Rol de kartonnen strook op en lijm de uiteinden aan elkaar. Knip uit het andere stukje karton twee ovalen oortjes en plak deze op de strook zoals op het plaatje. Teken een gezichtje. Lijm vier watten bolletjes aan de onderkant voor de pootjes. Lijm aan de boven-, achter- en onderkant watjes zoals op het plaatje. (Maak de wattenbolletjes eventueel kleiner). Versier een oortje van het lammetje met het strikje.

Een creatief idee van kinderwerk Timotheus - een echte aanrader!

322. De Barmhartige Samaritaan - een hedendaagse vertelling voor ouderen

$
0
0

Anke Kamman-van den Brink heeft onderstaande hedendaagse vertelling van de Barmhartige Sameritaan voor jongeren geschreven:

Download: Barmhartige Samaritaan, hedendaagse versie ouderen

 

Hendrik woont nou al zo’n 15 jaar in het bejaardenhuis… o nee, verzorgingshuis heet dat tegenwoordig.
Nadat Trijna, zijn vrouw, was overleden, is hij hier komen wonen.

Het gaat wel aardig goed met hem. Alleen wordt het slapen steeds minder. Zoveel wakker liggen ’s nachts. En zoveel om aan te denken. Veel herinneringen.

Ook vannacht weer. En nou is het 6 uur en Hendrik gaat doen wat Trijna zo vaak deed: hij gaat een vroege wandeling maken.
Hij trekt zijn kleren aan, pakt de rollator en gaat de deur van zijn kamer uit. De gang door. Met de lift naar beneden, weer een gang door en dan gaat de voordeur voor hem open.

Het is al aardig helder. En geen mens te zien.
Stap voor stap loopt hij verder, achter zijn vriend, de rollator.

Dan hoort hij het geluid van een brommer. Hij ziet de krantenjongen aankomen. Of het krantenmeisje…. dat kun je helemaal niet zien met die helm op.
Maar, het lijkt er op dat de bezorger hem ook niet ziet. Rakelings scheurt de brommer langs Hendrik, die een stap opzij doet, in de berm terechtkomt en omrolt.
Wat doet zijn knie hem vreselijk zeer. Hij kan niet overeind komen.

Zo ligt hij daar, als hij een auto hoort aankomen.
Hij kijkt: gelukkig, een politieauto.
Maar vlak bij hem gaat ineens het zwaailicht aan en klinkt de sirene en de politieauto racet aan Hendrik voorbij.
Daar ligt ie dus nog.

Dan hoort hij praten.
Twee meisjes, op de fiets. Ze slingeren over de weg, van het praten en het lachen.
Hulp?
Het ene meisje zegt: “Daar ligt een oude man. Wat moeten we doen?”
De ander zegt: “Dat vind ik eng! En we moeten opschieten, anders missen we de bus.”
En met de neus op het stuur rijden ze snel door.

Hendrik doet eventjes de ogen dicht.
Als hij ze weer opendoet, ziet hij een paar mannenschoenen. En als hij omhoog kijkt ziet hij een soort jurk. En nog hoger een zwart gezicht. Met een mond die iets onverstaanbaars tegen hem zegt.
“O, nee, iemand van het asielzoekerscentrum. Wat moet ik daar mee?” denk Hendrik, “niet te verstaan en niet te vertrouwen.”

Daar hoort hij iets dat op ‘helpen’ lijkt.
“Can I help you?”
En bij I wijst de man op zich zelf en bij You naar Hendrik.

Ja, om hier nou te blijven liggen…..
Dus Hendrik steekt zijn handen uit.

De man zet de rollator rechtop en trekt Hendrik voorzichtig omhoog.
Dan tilt hij hem op het zitplankje en zo duwt de man Hendrik op huis aan.

 

Anke Kamman-van den Brink (2004)

 


323. Beeldend vertellen - Twee vrouwen bij Koning Salomo

$
0
0

Ellen Zuijdwegt heeft weer een heel mooi verhaal geschreven dat je beeldend kunt vertellen.

Je kunt het verhaal van de twee vrouwen bij Koning Salomo hieronder downloaden:

Beeldend vertellen Koning Salomo


324. Mee-Speelverhaal: Scheiding tussen Abram en Lot

$
0
0

Als we toch bezig zijn, nog een mooi verhaal van Ellen Zuijdwegt dat je beeldend kunt vertellen.
Deze week is dit het verhaal van de scheiding tussen Abram en zijn neef Lot.

Download: Mee-Speelverh. Abram en Lot

Persbericht: Rondom het Kind conferentie is volledig gratis

$
0
0

Goed nieuws!

Putten – De conferentie Rondom Het Kind wordt gratis toegankelijk voor iedereen. Het betreft toegang tot de gehele conferentie die gehouden wordt op 7 en 8 februari in De Pijler te Lelystad. Dit laat de stichting Opwekking vandaag weten.

Lees hier het persbericht.

325. Fotobloem

$
0
0

God die ’t gras gemaakt heeft
fotobloemde bloemen in de wei
de bomen, vruchten, vogels
zorgt ook voor mij


Nodig: Karton, foto, schaar, lijm, zwarte stift

Werkwijze: Zoek een leuke portretfoto, maak er eventueel een kopie van. Knip een bloem uit het karton. Knip de foto rond uit en plak deze in de bloem. Rondom de foto kun je bovenstaande tekst schrijven.

Een creatief idee van kinderwerk Timotheus - een echte aanrader!

326. Mee-Speelverhaal: Petrus en Johannes voor het Sanhedrin

$
0
0

Nog een mee-speelverhaal van Ellen Zuijdwegt-Dronkers.  Dit verhaal kunt u vertellen als een zogenaamd ‘mee-speelverhaal’.
De kinderen kunnen tijdens de vertelling meespelen door middel van het nazeggen van
bepaalde woorden of zinnen. Deze staan cursief gedrukt.
U zegt het het eerst, de kinderen zeggen het na. Ook kunnen ze bepaalde emoties uitbeelden.
De kinderen blijven gewoon op hun plek zitten tijdens het vertellen.
Zelf kunt u het verhaal beeldend vertellen.
Kom van uw stoel, loop rond, of maak bepaalde bewegingen die van toepassing zijn.

Download: Mee-Speelverh. Petrus en Johannes voor het Sanhedrin

327. Een storm op het meer (een videoblog)

$
0
0

Een videoblog van een vertelling van de storm op het meer, waarbij Jezus opstaat omdat hij ten midden van de storm en angst, onze storm en angst ziet. Omdat Hij werkelijk betrokken is bij ons leven.

Deze video is meer gericht op tieners en volwassenen, dan op kinderen.
Voel je vrij om hem te tonen voor je jeugdwerk.

PS. Het loopt helemaal goed af met de wasbeer...

Viewing all 218 articles
Browse latest View live




Latest Images